Gynaecologie

De afdeling Gynaecologie van het Flevoziekenhuis houdt zich bezig met klachten en problemen van vrouwen in verschillende levensfasen. U kunt bijvoorbeeld bij ons terecht voor problemen die te maken hebben met de geslachtsorganen, zoals onregelmatige of overvloedige menstruatie, afwijkend uitstrijkje, anticonceptie, kanker aan de geslachtsorganen en seksuologische problemen. Ook met problemen die op oudere leeftijd kunnen voorkomen, zoals overgangsklachten en incontinentie, kunt u bij ons terecht.

Informatie over problemen om zwanger te worden en de daarbij behorende onderzoeken en behandelingen vindt u bij de afdeling Fertiliteit. Voor informatie over problemen, onderzoeken en behandelingen tijdens de zwangerschap en de bevalling verwijzen wij u naar de afdeling Verloskunde.

 

De menopauze of overgang

Elke vrouw krijgt ermee te maken: de overgang of menopauze. Het is een periode in het leven van vrouwen waarin er veel verandert, niet alleen in hormonaal opzicht. Het is ook het begin van een andere levensfase. Vrouwen die veel last van overgangsklachten hebben, kunnen terecht op de Menopauzepoli van het Flevoziekenhuis.

Lees verder

Actueel